Project: Onderzoek om gericht hersentumor-cellen te doden


Functie

Gesteunde projecten

Jaar

2015

Klant

via Stichting STOPhersentumoren.nl

Donatie via Stichting STOPhersentumoren.nl
In 2015 hebben wij 20.000 euro gedoneerd aan de Stichting STOP Hersentumoren. Deze stichting verdeelt elk jaar in november haar geworven geld aan een aantal projecten. In 2015 hebben ze zo ruim 800.000 euro verdeeld. Onze 20.000 euro was daar onderdeel van en wij hebben op die manier gekozen om twee projecten in het bijzonder te steunen. De Polymersomes for local delivery of radionuclides and/or targeted agents to high grade brain tumours is er daar een van.

Aandeel Wereld Zonder Kopzorgen: 10.000 euro
Bijdrage Stichting STOPhersentumoren.nl: 120.987,- euro per 1 november 2015.

Polymersomes for local delivery of radionuclides and/or targeted agents to high grade brain tumours (klik voor de website van Stichting Stophersentumoren.nl) 
Doel van het project: Polymersomen zijn bolvormige blaasjes die bestaan uit een schil van polymeren met een waterige kern. Door hun specifieke samenstelling en nanometerafmetingen zijn polymersomen uitermate geschikt voor het lokaal afleveren van therapeutische middelen in hersentumoren. De speciale polymersomen zijn zodanig samengesteld dat zij de bloedhersenbarrière kunnen passeren en gericht naar de tumor kunnen gaan. De therapeutische middelen kunnen daarmee lokaal in de tumor hun celdodende werking verrichten, waarbij gezonde hersencellen gespaard blijven. Het  preklinische onderzoek richt zich dan ook op de toepassing en de therapeutische werking van polymersomen die zijn geladen met radioisotopen en / of doelgerichte medicijnen in de behandeling van  hersentumoren.

Lees hier het beoogd eindresultaat. 

Sluiten