Ons verhaal


Stichting Wereld Zonder Kopzorgen is opgericht voor de actie Lopen voor een Wereld Zonder Kopzorgen. In 2014 liepen Tim en Freek Haverman van Breda naar Cabo da Roca (Portugal) om geld in te zamelen voor hersenonderzoek. Hoewel het goede doel pas later aansloot bij de reisplannen hebben de heren toch 50.000 euro opgehaald, gemotiveerd met twee hersenzieke moeders in hun achterhoofd. Uiteindelijk is er 3212 kilometer te voet afgelegd en hebben ze twee – of eigenlijk drie – moeders apetrots gemaakt. Nadat de Stichting zich in eerste instantie enkel en alleen inzette voor hersenonderzoek willen we met de nieuwe koers ook ruimte bieden aan meer initiatieven die zich willen inzetten voor een ziek familielid of vriend – of een actie op touw zetten vanuit het gedachtegoed van Petty en Teske.

 

Wat Tim en Freek beweegt…
Twee wandelneven Haverman. De moeder van Tim, Petty, was getroffen door een hersenbloeding, de stiefmoeder van Freek, Teske, werd behandeld vanwege een hersentumor. Ze wilden iets doen, iets ondernemen. De reis die ze al gepland hadden werd uitgebreid en ze besloten vanuit Breda naar Cabo da Roca in Portugal te wandelen. Daarmee wilden ze gelden gaan werven voor hersenonderzoek. De twee goede doelen die voor dat project waren uitgekozen zijn gerelateerd aan hetgeen hun moeders is overkomen: de Hersenstichting (vanwege de hersenbeschadiging die Petty had) en Stichting STOPhersentumor.nl (voor de hersentumor die Teske in haar hoofd had). Beide stichtingen maken zich sterk voor meer onderzoek en minder aandoeningen.

De reis verliep succesvol. Vanaf Cafe de Bommel in Breda vertrokken via België, Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje. En daarna verder via de Portugese Camino (maar dan in de tegenovergestelde richting) naar het einddoel: Cabo da Roca. Petty was er bij toen de mannen aankwamen in Portugal, Teske zat apetrots thuis. Een aantal maanden nadat ze terug waren vanuit Portugal is Teske in de ochtend van zaterdag 11 april 2015 overleden.
Niet lang na het overlijden van haar schoonzus kreeg Petty te horen dat ze ongeneeslijk ziek was. Ze had kanker met uitzaaiingen in de hersenen. Uiteindelijk ze is overleden aan de gevolgen van een hersentumor. Bijzonder genoeg precies op de dag dat een jaar eerder Teske overleed: 11 april 2016.

De stichting nieuwe stijl: hersenonderzoek én andere initiatieven
Om de herinnering aan hun moeders levend te houden blijft de stichting anno nu voortbestaan. Wij hopen een steentje bij te kunnen dragen aan een wereld zonder kopzorgen door geld in te zamelen voor hersenonderzoek.
Maar we steunen ook andere (kanker-gerelateerde) projecten of initiatieven die in het verlengde liggen van de interesses en idealen van Teske en Petty. Zo hopen we – breder dan alleen de ziektes die de dames het leven hebben gekost – om Teske en Petty te laten voortleven in deze stichting.

Wil jij geld inzamelen voor…
Dus wil jij ook geld inzamelen voor een goed doel? Neem contact met ons op, want misschien hebben wij het platform wat jij zoekt. Je kan gebruik maken van onze social media, onze rekening om geld in te zamelen en de naam van onze Stichting. 

Lees en bekijk hier de reisverslagen

Sluiten