Hersenonderzoek


De Stichting zet zich in voor hersenonderzoek. Maar wat is dat dan precies, hersenonderzoek? De gedachte is dat we als stichting het geld geven aan projecten die onderzoek doen naar (het genezen van) hersenziektes. Dat was eerst heel specifiek onderzoek naar hersenbloedingen en hersentumoren, maar als het iets breder gelieerd is aan onderzoek naar deze twee ziektes is het ook goed.

Gesteunde initiatieven
Met de actie Lopen voor een Wereld Zonder Kopzorgen hebben we het geld gedoneerd aan andere Stichtingen die geld inzamelen voor hersenonderzoek. Daarbij hebben we specifiek aangegeven naar welk onderzoek ons geld toe moest. Door onze samenwerking met de Stichting Aniek Hendriksz¬†Second to None zijn we gaan inzien dat het beter is het geld direct te doneren aan een onderzoeksproject dan aan een ’tussenpersoon’. Onze onwetendheid in de wereld van hersenonderzoek – waar we in 2013 opeens in terecht kwamen door onze zieke moeders – heeft er voor gezorgd dat we toen kozen om geld te doneren aan StichtingSTOPhersentumoren.nl, de Hersenstichting en Kika. Via Second to None zijn we in contact gekomen met het onderzoeksteam van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. De stichting die is opgericht ter nagedachtenis aan Aniek Hendriksz – en tweejaarlijks een benefietdiner organiseert – schenkt het geld zo direct aan een onderzoek. Dat is wat wij als Wereld Zonder Kopzorgen vanaf nu ook enkel en alleen nog doen.

Hersenbloedingen en hersentumoren
Dat de hersenen nog een grijs gebied zijn voor onderzoekers weten veel mensen wel. Het is daarom belangrijk om het onderzoek naar het functioneren van de hersenen te blijven stimuleren. Pas als de wetenschap begrijpt hoe de hersenen werken kunnen ze ook beter en gerichter onderzoek doen naar hersenziektes. Hersenbloedingen en hersentumoren kunnen ongelofelijk veel schade aanrichten en je komt er vaak pas achter als het al bijna te laat is. Daarom is het zo belangrijk om er meer over te weten te komen. Steun daarom Stichting Wereld Zonder Kopzorgen door middel van een donatie of wordt actief als vrijwilliger.

Sluiten